Τέλη κυκλοφορίας 2019: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναρτώνται στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, με τους κατόχους των ΙΧ να καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους συνολικά το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνει έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 μέσω τραπεζών ή e-banking.

Σε διαφορετική περίπτωση, το τίμημα των τελών διπλασιάζεται.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν την πληρωμή των τελών μέσω καρτών, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την καταβολή του ποσού σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με πέρσι, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν περίπου το ίδιο ποσό.

Συγκεκριμένα στα:

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

teli1

teli2

teli3

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

teli4

Τι ισχύει για τα υβριδικά αυτοκίνηταΌσον αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα με κινητήρα έως και 1.548 κυβικά εκατοστά.

Για τα οχήματα με μεγαλύτερο κινητήρα (από 1.549 κ. εκ. και άνω) τα τέλη κυκλοφορίας θα αντιστοιχούν στο 60% των τελών κυκλοφορίας για τα συμβατικά αυτοκίνητα, αναλόγως με την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης.

Δείτε ένα – ένα τα βήματα για την «εκτύπωση» από το TAXISnet και την πληρωμή
Αρχικά, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων» στην ιστοσελίδα www.aade.gr

Για την «εκτύπωση»:
Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα
Συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
Συμπληρώνετε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
Συμπληρώνετε το έτος τελών κυκλοφορίας
Επιλέγετε «Αναζήτηση»
Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»
Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Πηγή : dikaiologitika.gr