Προς:
Α.Α.Δ.Ε.
1. Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κο Πιτσιλή Γεώργιο

Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο Ευκλείδη
2. Υφυπουργό Οικονομικών, κα Παπανάτσιου Αικατερίνη
3. Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κο Τριάρχη Πέτρο
4. Δ/νση Άμεσης Φορολογίας
• Τμήμα Α
• Τμήμα Β
5. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
7. Taxheaven – Φορολογικός-λογιστικός κόμβος ενημέρωσης

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2018

ΘΕΜΑ : «Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων»

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε το σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2017 άνοιξε στις 19/04 και η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί είναι η 29η/6. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι πολύ μικρό και δεδομένου ότι το σύστημα για ακόμα μία χρονιά παρουσιάζει προβλήματα, αιτούμαστε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον έως 31/07/2018.

Επιπροσθέτως, θέλουμε να σας αναφέρουμε πως, παρά τα αιτήματα που σας υποβάλλουμε κάθε χρόνο προκειμένου να ενημερωνόμαστε έγκαιρα και να ενημερώνουμε και τους πελάτες μας με στόχο πάντα την άμεση και σωστή ανταπόκριση όλων των φορολογουμένων σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά φορολογική νομοθεσία και φέτος υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, στην ανακοίνωση οδηγιών συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3 και στην σύνδεσή του με το έντυπο Ν (συνδέθηκε από 07/06/2018).

Σας αναφέρουμε δε, ότι υπάρχει αδυναμία υποβολής του Εντύπου Ε3 από την επιλογή μισθωτού λογιστή και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ο.Ε.Ε. το χρονικό περιθώριο για την υποβολή αυτών των δηλώσεων είναι από 18/06 έως 29/06. Περιθώριο το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ μικρό.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως η παράταση της προθεσμίας δεν επιφέρει καμία απολύτως καθυστέρηση στα έσοδα του κράτους.

Παρακαλούμε θερμά, όπως εκδώσετε την σχετική ανακοίνωσή σας για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας άμεσα και επιπλέον, παρακαλούμε για την πιστοποίηση του συστήματος GSIS από Free Tier σε Tier ΙΙΙ, γεγονός που θα επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο και θα διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα των φορολογούμενων, όπως πλέον απαιτείται και από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) 2016/679.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41035