Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCAR, για να καταθέσουν όσοι θέλουν χωρίς να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021.

Παράταση δύο μηνών πήραν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, έως τις 26 Φεβρουαρίου του 2021, ωστόσο, όσοι θέλουν να καταθέσουν πινακίδες θα μπορούν μέχρι το τέλος του 2020 να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά τη διαδικασία μέσω υπολογιστή, λάτποπ ή και κινητού smartphone μέσω της νέας πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, myCAR.

Mέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ , οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους και να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας φέτος, μπορούν να το κάνουν ψηφιακά.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί όσους θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, να μην επισκεφτούν τις εφορίες, αλλά να το κάνουν μέσω της νέας πλατφόρμας. Το μόνο, που χρειάζεται είναι να τις αφαιρέσουν και να τις κρατήσουν σπίτι τους.

Έτσι, σταματούν οι επισκέψεις στις εφορίες για αυτό το θέμα, που φτάνουν έως και τις 630.000 ετησίως (ακινησίες και επανακυκλοφορίες).

Πώς θα καταθέσετε τις πινακίδες στο MyCAR

Δηλώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας (οδός, αριθμός, πόλη) και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος. Στο σπίτι παραμένουν άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες

Τα πρόστιμα

Αν προχωρήσετε σε δήλωση ακινησίας, τότε απαγορεύεται να το μετακινήσετε. Αν παρόλα αυτά το κάνετε, θα κληθείτε να πληρώσετε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Αν σας πιάσουν πάνω από μία φορά, τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια.

Αν το όχημα εντοπιστεί σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό που έχει δηλωθεί θα θεωρηθεί ότι το κυκλοφορήσατε.

Η ΑΑΔΕ έχει στόχο να μειωθεί η κίνηση στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων και απευθύνει έκκληση στους φορολογούμενους να περιμένουν την έναρξη της πλατφόρμας.