Σε λίγο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την παράταση στις 120 δόσεις

Προς παράταση μιας εβδομάδας οδεύει η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα Ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταληκτική ημερομηνία ένταξης η οποία είναι σήμερα 30/9 αναμένεται να λάβει παράτασης μιας εβδομάδας. Έτσι η ρύθμιση αναμένεται να κλείσει τελεσίδικα την επόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, καθότι σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, είναι η τελευταία παράταση που θα δοθεί.

 

Παράταση μιας εβδομάδας παίρνει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς τα Ταμεία και την εφορία. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας σχετική δήλωση, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τη νέα καταληκτική ημερομηνία να μετατίθεται για τις 7 Οκτωβρίου. «Δίνουμε παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως «σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνά ήδη τα 3 δις ευρώ. Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν ενταχθούν και αφήσουν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από την επόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου κιόλας.

Οι οδηγίες προς το ΚΕΑΟ είναι σαφείς: Όποιος δεν ενταχθεί στη ρύθμιση που είναι η τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης οφειλών του παρελθόντος θα βρεθεί αντιμέτωπος με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αναγκαστικής είσπραξης που έχει στη διάθεσή του το ΚΕΑΟ και προβλέπονται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, ηλεκτρονικά κατασχετήρια στους λογαριασμούς κ.λπ).

Πηγη : ethnos.gr